Anläggningar

Inbäddat i en fridfull ekskog ligger Ekehagens Forntidsby, en oas att landa i. Ekehagen är ett arkeologiskt upplevelsecentra som berättar om Sveriges äldsta historia, stenålder, brons- och järnålder. Som besökare kliver du in i en annan tid och upplever livet under förhistorien!...

Eketorps borg är en helt utgrävd och rekonstruerad (återuppbyggd) fornborg där rekonstruktionerna har gjorts direkt på själva fornlämningen. Ringmuren är fem meter hög och sex meter bred och innanför den ligger järnåldershus i sten och medeltida skiftesverkshus i trä som har byggts upp med gamla hantverksmetoder och material.

Fotevikens Museum är ett arkeologiskt friluftsmuseum med experimentell arkeologi och levande historia. Fotevikens Museum är offentlig  institution tillika  kommunalt museum i Vellinge Kommun. Museet är remissinstans för arkeologiska ärende i kommunen.

Stiftelsen Fotevikens Maritima Centrum, skapad år 1993, är huvudman för den museala verksamhet som...

På stadens högsta punkt fann man 1988 spåren av en ringborg från vikingatiden, en s.k. trelleborg. Med fyndet av borgen fick även stadens namn sin förklaring. Trelleborgen som den ser ut idag är en rekonstruktion som stod färdig 1995. En fjärdedel av borgen är uppbyggd på sin ursprungsplats och ligger mitt inne i den moderna staden, den rymmer också ett rekonstruerat medeltida...

Vikingabyn Storholmen bedriver bred verksamhet för barn och vuxna sedan femton år.  Sommartid sjuder museet av liv, hantverk och aktiviteter och är öppet för turister. Höst och vår kommer skolklasser för att lära och leva vikingaliv med alla sinnen, vi ordnar speciella program för grupper som bröllop och guidade visningar anordnas året om.